::Retrocomputers főoldal
Megérkeztek az új Amigák Magyarországra PDF

- Jelenleg ár/érték arányban a legjobb Amigás hardvereket gyártják.
- 2007-ben jelentek meg a piacon. Azóta folyamatosan lehet kapni az általuk gyártott hardvereket. Minden egyéb más Amiga hardvert csak időszakosan lehetett megvásárolni. (egyszeri legyártás után gyorsan elkapkották és nem volt utángyártás)
- Az elmúlt egy évben az egekbe szökött a használt Classic Amiga hardverek ára. Láttam mostanában néhányat a Vaterán, amelyek közül a 150.000 Ft-os PPC/Bvision combo ára vitte a pálmát. Tény, hogy csodát művel az 1200-es Amigával, de még így is messze elmarad a SAM teljesítményétől. Árban viszont éppen ott van... És nézzünk szembe a tényekkel egy 15 éves kártyát teszel a 20 éves vasba. Tudom, hogy az eredeti Amiga feeling a király, Nekem is az íróasztalomon figyel az Ezerkettes Amiga. Csak hát az új gépen futnak az új programok és emulátorral a régiek is. És Uram bocsá' 2013-ban szeretnék böngészni is Amigával, meg filmet nézni Mindezekre alkalmas a SAM. Ennyi kitérő után folytatom az érveket.
- A Commodore csődje után sokáig megosztott volt a piac. Először a két féle PPC, majd a Pegasos/AmigaOne. Most végre kikristályosodott a helyzet. A SAM alaplapokon és az AmigaOne X1000-en is a Hyperion OS4 fut.


Nézzük tehát a gépeket:

Amiga SAM460 alaplap

Sam 460

Sam460ex egy PowerPC alapú ACube Systems által gyártott moduláris alaplap amely teljesen Olaszországban készült .

Az alaplap magja a PowerPC 460EX processzor, "System On Chip (SoC)" , amely 1,10 Ghz-en fut, egyátalán nem igényel hűtést (ventillátor nélküli), és nagyon alacsony a fogyasztása! (alapjáraton 4w csúcsra járatva kb 13 Watt!)

A Sam460ex 3 bővítőhelyet tartalmaz: PCI, PCIe 1x és 4x PCIe. Valamint az alaplapon található még hang-és video alaplapi chipek, és egy SATA2 port.

Jelenleg ez a legerősebb terméke az
ACube Systemsnek.

2 verziója van: 1GHz és 1,1 GHz-es.

Amiga SAM440 alaplap

Sam 440

Sam440ep-Flex egy PowerPC alapú ACube Systems által gyártott moduláris alaplap amely teljes egészében Olaszországban készült.

A főbb jellemzői a következők:

- alacsony fogyasztás
- passzív hűtés
- skálázhatóság

Az alaplap magja a PowerPC 440EP System On Chip (SoC) processzort , amelyet az Applied Micro gyárt az IBM licence alapján.

beépített perifériák:
- DDR memória vezérlő
- PCI kontroller
- USB 1.1 host és USB 2.0 eszköz vezérlő
- 2 Ethernet 10/100 porttal
- Akár 4 soros port
- 2 I2C interfész
- SPI interfész
- 64 pines általános célú I/O

Amiga SAM440 alaplap

Minimig

A Minimig az első hardveres Amiga 500 emulátor, amelyet Dennis van Weeren nyílt forráskódú projekt je alapján készítette az ACube Systems Olaszországban.

Az eredeti Amiga chipset (OCS és ECS) újra implementálva FPGA tokozásban. Továbbá a beépített 68000-es processzornak köszönhetően ugyanúgy használhatod, mint az eredeti Amiga 500-at. Az eredeti programokat ADF formátumban
egyszerűen rá másolod egy SD kártyára és már használhatod is.

Szabványos PS2-es egeret és billentyűzetet köthetsz rá, amit Amiga billentyűzetként illetve egérként kezel.

A Minimig az alábbi konfigurációkban áll rendelkezésre:

- Teljesen összeszerelt alaplapon 2 MB RAM-mal és 1 GB SD kártya
- Teljesen összeszerelt
alaplapon 4 MB RAM-mal és 1 GB SD kártya
- Universal PSU (110 vagy 220 volt)

Amelyik alaplap nem tartalmazza a PIC chipet ahoz az ARM kontrollert meg kell vásárolni. Illetve kapható még hozzá Crystal case (egyedi ház)

Megvásárolható: www.amiga-shop.eu

 
SEO by Artio

Bejelentkezés


Webshop Modul


Összes termék


Haladó keresés
Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

amiga 1200 amiga 3000 amiga 4000 amiga 500 amiga inc amiga ppc amigaos4.1 sdk atari bejelentették az új high-end amigát commodore 64 commodore 65 commodore 65. amiga fejlesztés. retro computers. cybernet pc a retro gépek mintájára. retrocomputers. commodore eladó commodore amiga virtuális floppy drive elbox rendelés fehernemuszalon pont hu webáruházak ajándék küldő futár szolgálata honlap készítés jupiter lander amigára. eredeti commodore 64 átírás készülőben a natami60. amiga fejlesztés. retro computers. laptop mmc replay commodre 64-re retrocomputers. commodore notebook. apple machintosh online marketing online számítógép webshop. acube system eladó sam440 pac-man pc számítógép konfigurációk összeállítása reklám retrocomputers pont hu seo twitter commodore vic-20-on. történelem commodore vic-20 web design web oldal készítés web optimizálás webáruházak ajándék küldő futár szolgálat új hardware az amiga inc-től!
frontpage hit counter